We will try to make world better! Пятница, 29.03.2024, 08:08
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Регистрация | Вход
Меню сайта
Форма входа
Календарь новостей
«  Октябрь 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Поиск
Друзья сайта
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Главная » 2013 » Октябрь » 6 » Карпати -2013
Карпати -2013
12:59
Карпати - 2013


Привіт всім любителям мандрівок на двох колесах, знову з вами я (Solomon) і запрошую вас разом зі мною на сторінках цього сайту повернутися в чудові, теплі і сонячні деньки літа, що вже давно минуло. Вже вечори стали більшими і тепер є час описати свою минулу поїзду до мальовничих Карпат. На це літо великих планів щодо поїздок не було, але головним пунктом було бажання ще раз з’їздити в Карпати, мені завжди хочеться повернутися туди, хоча я там багато де вже побував і чимало чого цікавого бачив і то не одноразово, однак то такий прекрасний край постійно хочеться туди повернутися знову й знову. Отже всідайтеся по зручніше в крісла, поближче підтягніть смачненькі балабасики, а хтось і пивасіки розпочнемо нашу подорож.

День 1 – 28.06.13
Поїздку я запланував ще на Великодні свята, запросив друзів, однак нівкого тне получилось їхати, тому я відклав подорож до кращих часів. Ось вже і закінчується перший місяць літа, задощило, погодка не радує, їхати в дощ немає ніякого бажання, щоденно переглядаю прогнози погоди, ближче до кінця червня погода дещо покращується, однак ще часто падають дощі хоч і короткочасні, а прокатнутися хочеться, тому призначаю дату виїзду на 28 червня на День Конституції не дивлячись нінащо лиш би не було дощу. Однак самому їхати не хочеться, хоча раніше я залюбки катався сам, тому терміново потрібно шукати компаньйона на поїздку, запропонував для Віталіка, він не проти і до того ж він теж планував поїздку до Карпат на цих вихідних однак іншим маршрутом, оскільки в нас різні типи мототехніки то ми не могли їхати разом, він відпав сам собою. Хто ж лишається? Звичайно кум Василь, запропонував йому, він не проти але завжди купа проблем на роботі і є деякі інші невирішені питання і скутер не готовий до такої тривалої поїздки. Я завжди кажу: «що головне бажання, а можливість завжди зробимо». Навівши багато аргументів на користь поїздки, переконав у дріб’язковості його проблем всетаки я його вмовив. Напередодні о шостій вечора приступаємо до ремонту скутера і підготовки до подорожі, розібрали майже повністю, замінили чимало суттєвих запчастин, приблизно о півночі закінчили шаманські процедури і мотор заричав тихеньким басом, отже залишилося спакувати речі і зранку можна вирушати на зустріч пригодам. Прибувши додому приблизно о першій ночі, збирання речей я залишив на ранок. А тепер коротко про запланований маршрут: раніше я вже чимало де побував у Карпатському краї, це замки Закарпаття такі як замок Паланок у Мукачеві, Ужгородський замок, замок Шенборна у с. Чинадієво, відвідав озеро Синевір та водоспади, піднімався на вершину Говерли, катався на канаткі у Славському та багато іншого і тепер хотілося біль складного, щось нового тому склав ось такий маршрут щоб їхати другорядними дорогами не виїжджаючи на головні магістралі і відвідати якомога більше замків Тернопілщини: Славута – Теофіполь – Сатанів (замок) – с. Сидорів замок Калиновських – Замок в м. Чортків – замок в с. Підзамочок – Чортківський замок м. Чортків – замок в с. Язловець – два водоспади на р. Стрипа - замок в с. Золотий Потік – замок в с. Раковець – м. Городенка – м. Коломия – м. Вижниця – петля по гірським дорогам Буковини через Шурдинский перевал – Ворохта – Ясіня – Рахів – солоні озера с. Солотвино – Хуст – Мукачево – Невицький замок в с. Невицьке – Великий Березовий – Бориня – Турка – мотомузей в м. Дрогобич – Львів – Рівне – Славута - всього приблизно на 1700 км.


Ось і настав довгоочікуваний старт подорожі, спакував всі речі і примостив їх до скутера, одягнувся тільки хотів виїжджати з дому я раптом пішов сильний дощ, однак я не був налаштований на поразку і відкладати поїздку, хоча дехто мене переконував відмовитись від задуманого мотивуючи тим що в Карпатах погода ще гірша і холодніше, однак я інколи буваю впертим і якщо щось задумав то мене не переконати, тому зачекав пів годинки і дощ втихнув і виглянуло сонце, головне щоб не потрапити в дощ при старті, а далі якось воно буде – «ще ні разу не було, так щоб ніяк не було». Дев'ята ранку, на дорозі пусто, прямую в сторону Славути, там на мене вже чекає Василь, попутно починаю збирати відеоматеріал для фільму. Зі Славути виїжджаємо в напрямку Ізяслава, потім Теофіполь, по дорозі інколи зупиняємось, не поспішаємо, швидкість близько 70 км/год, нам спішити нікуди, попереду ще є п’ять днів. Близько опівдня добралися до Сатанова, вже і пора щось перекусити, щоб не зупинятися на узбіччі вирішили їхати в замок, там і перепочили з годинку зробили декілька фоток і рушили далі в напрямку с. Сидорів на оглядини місцевого замку. По дорозі нічого цікавого не зустрічалось, навколо в основному зеленіючі поля та й годі, погодка наладилась і дощу не передбачалося.






Неспішно одометр відрахував вже декілька сотень кілометрів, добралися і до с. Сидорів, прокатнулися його вуличками , дещо здивували місцевих жителів, оскільки до них не часто заїжджають такі туристи як ми, вони з цікавістю спостерігали за нами і як ми ганяли собак по вулицях і лякали курей з гусьми. Під’їхати до замка і погуляти по території не вдалося, так як напередодні йшли сильні зливи і маленький струмок перетворився на потужну і стрімку річку, що розлилася і обтікала пагорб на якому стояв замок з усіх сторін і перетворивши його на неприступну фортецю, тому ми сфоткались неподалік і вирішили їхати далі по запланованому маршруту. Навігатор в місцевих дорогах дещо розгубився, дороги відмічені на карті не відповідали дійсності, чуток поблукали і вирішили їхати в напрямку Чорткова місцевим стежками, навіть не дорогами, а саме стежками, переправляючись через річку підвісним пішохідним містком, що гойдався над водами річки Кривенький, по якій в давнину проходив кордон між Польщею і Росією, ми не знали, однак про це історичне місце нам розповіла місцева жителька.















Через річечку по містку їхати було досить весело, місток дерев’яний, підвішений на тросах і гойдається, а внизу стрімка річка, однак це ще не всі пригоди, далі нам потрібно було виїхати з долини тої ж річки з крутими пагорбами, нагадаю, що на передодні тут пройшли сильні зливи і навколо все в глибокій багнюці. Однак повертатися назад в нас не було бажання, адже ми бажали пригод і ми їх знайшли, з пів години пробуксувавши в багнюці і досхочу виляпавшись в ній ми все таки виїхали хоч на якусь дорогу і попрямували у напрямку Скала Подільська. По дорозі на під’їзді до міста натрапили на новозбудований готель - замок, пропустити такий шедевр архітектури ми не змогли і сфоткались на його фоні. З допомогою навігатора знайшли замок, з хвилин 20 там погуляли там, я трошки пофоткав і рушили в напрямку Чорткова, замок знайли без проблем, однак потрапити туди не було можливості, оскільки замок закритий на реконструкцію яку звісно ніхто не проводив. Оскільки вже вечоріло тому вже був час шукати місце на ночівлю. Однак на Тернопільщині не так вже і багато лісів, а по серед поля не було бажання ставити палатку, проїхали ще декілька десятків кілометрів і натрапили на невеличку лісосмугу і там вирішили заночувати. Запалили примус, приготували вечерю, перекусили, цяпнули трішки пивка для кращого сну і запакувалися по палаткам відпочивати, ось так і закінчився наш перший день подорожі, за день проїхали близько трьохсот кілометрів.



















Продовження ...
Просмотров: 1610 | Добавил: solomon | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 1
1 ingvar2  
0
Дальше, дальше! Хотим ещё!

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Copyright MyCorp © 2024
Сделать бесплатный сайт с uCoz